tiistai 31. toukokuuta 2016

Kiven paikka


Kaksi postausta taaksepäin kyselin mikähän tästä kivestä tulee, ja siinä se nyt on. Mutta edelleenkään ei kuva kerro mikä kiven tarkoitus on. Lasten leikkialuetta tuo on. Tuoli, pöytä, lipputangon paikka? Vaiko jotain muuta. Oikeita arvauksia tuli, tai 
lähestulkoon oikeita. Joko paljastan?


Eli rappukiveksi tuota arvailtiin. Ja rappukivi hänestä tuleekin, leikkimökille! Harmi vaan että kivi on mahdottoman iso, eikä leikkimökin koosta ole vielä tietoa, joten kivi lätkäistiin melkein keskelle leikkialuetta. Kyllä sen viereen jonkinlainen mökki mahtuu. Jos suunnitelmat menee uusiksi, niin kivi pitää siirtää kaivurilla :D

Mutta Humiela ja HePe olivat ensimmäisinä ehdottamassa rappukiveä, joten laitatteko mulle yhteystietonne, hiivo@hotmail.com


Tervemenoa toukokuu, tervetuloa kesäkuu!

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kodin sydän

Jos vihdoin rupeisin esittelemään meijän taloa, kun ollaanhan täällä asuttu jo yksi vuosi! Uskomattoman nopeasti vuosi meni, mutta on vuodessa paljon tapahtunutkin. Talo on melkein valmis sisältä, ja ulkopuolellakin on aika vähän enää laitettavaa.
Sisältä puuttuu enää muutamia listoja (ne kaikkeista vaikeimmat), keittiöstä huuva, kynnyksiä ja kahdesta jakotukista kotelot. Ja ehkä jotain pientä vielä lisäksi mitä en nyt en muista :)

Mutta nyt kotimme sydämeen. Keittiömme, olkaa hyvä!
Kertaakaan ei oo harmittanut että liesi on kaukana vesipisteestä. Tehtiin tässä kohtaa todella oikea ratkaisu. Kauan keittiötä kyllä mietittiin, ja käännettiin ja väännettiin!

Puuhellan ja lieden päälle tulee vielä huuva, kunhan saataisiin aikaiseksi 
pyytää tarjouksia...


Ihana, ihana vitriinikaappi. Astia-holistin unelma!


Kaapistot ja vetimet hankittiin Puuvajasta (Kaarina), kivitasot Rouhiaisen Kivestä (Mynämäki). Puuhella on Tiilerin Pikku-Henna, kodinkoneet Bosch, välitilan lasit Laitilan Rakennuslasista. Maailman ihanin allas on Blancon ja hana Oraksen Cubista.

tiistai 24. toukokuuta 2016

Arvaappas!


Meillä on viikon ajan myllätty pihaa kaivurin toimesta. Kiviä on siirretty ja paljon. Kuvassakin oleva kivi sai uuden paikan pihalla. Mutta arvaappa mihin kivi siirrettiin taikka mikä sen uusi tehtävä on? Pistetään pieni kisa pystyyn. Jos joku arvaa / keksii / tietää kiven tehtävän, niin lupaan palkita hänet. Paljastan viikon päästä oikean vastauksen!

torstai 19. toukokuuta 2016

Viha-Rakkaussuhde


Lapsena meidän pihassa kasvoi iso, iso tuomi. Sinne oli helppo kiivetä, ja paljon siellä kiipeiltiinkin. Autotallin tieltä puuta jouduttiin vähän karsimaan, mutta edelleen puu pysyi suurena. Puusta oli joskus latva katkennut, ja siihen kasvoi monta latvaa. Tuohon kohtan oli muodostunut tuoli, johon pieni lapsen pyllyni just ja just mahtui. Kuinka monta kertaa olen istunut tuossa "tuolissa", lukenut kirjaa, ja kuunnellut kuinka pörriäiset pörräävät kukkasissa. Ja se tuoksu. Se oli niin hyvä tuoksu. Ja edelleen, tänäkin päivänä, tykkään tuomen tuoksusta. 
Mutta, iso mutta! Meidän pihamme on täynnä tuomea. Kuinkakohan monta kilometriä olen repinyt sen juuria irti, kun parhaimmat irti saadut juuret on ollut 4 metriä pitkiä. Mihin päin pihaa meneekin, niin siellä kasvaa tuomea. Mutta vaikka sainkin jo yhdet oksasakset hajalle tuomen takia, niin en silti luovuta. Taistelu jatkukoon. Minä päätän missä meidän pihassa kasvetaan. 


sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Sade puhdistaa


Vaikka olikin aivan ihanaa kun aurinko paistoi ja oli jo tosi lämmin, niin myönnän kyllä että odotin jo vähän sadetta. Ilma oli jotenkin niin kuiva ja pölyinen. Ja moni asia puutarhassa kaipasi jo muutakin kuin letkuvettä. Nyt sateen jälkeen, tai kesken sateen, luonto on puhjennut todella kauniiseen vihreään väriin. Mutta nyt sais jo riittää. Alkoi kuitenkin jo tänään kypsyttää tää sade, toisena sadepäivänä. Onneks päästiin lasten kanssa hetkeksi ulos, kun ei satanut aivan kaatamalla. Huomenna meille tulee kaivuri pihaan, jipiii!

Yläkuvassa ihanat tammen silmut ja alakuvassa karviainen, Lepaan punainen.

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Talon käyntikortti

Vihdoin ja viimeinen saatiin ulkoporras asia eteenpäin, ja viimeistään juhannuksena meillä on kiviportaat pääoven edessä. Tykkään! Nyt oven edusta on tosi kaunis trukkilava portaineen (niistähän valitettiin käyttöönottotarkastuksessa, mutta mitä sitä vanhoja muistelemaan). 

Kuvatodiste kauneudesta...

Eli portaat tulevat olemaan harmaata graniittia, ja kolmeen suuntaan laskevat (sanotaanko se noin?!). Askelmia tulee olemaan neljä, eli kokoa riittää. Alla netistä lainattu kuva, jotta ymmärrätte idean. Miten sitä malttaa odottaa että ne saadaan paikalle? No ennen sitä vielä pitää sokkelit käsitellä, ja taas pitäisi päättää väri. Sen tiedän et väri tulee olemaan tummempi kuin seinän väri, mutta mikä sävy?

Kuva lainattu http://askolangranit.fi/

tiistai 10. toukokuuta 2016

Aurinko hellii puutarhassa!!

Wau mitkä kelit on nyt ollut! Millään ei malttaisi olla sisällä, mut hommia riittää myös sisällä, eikä lapset elä pelkällä ulkoilmalla! Nyt näistä keleistä pitää nauttia, kun lauantaiksi on jo luvattu vesisateita. Höh!

Joo ja moi pitkästä aikaa! En tajua mihin huhtikuu katosi. Tai itseasiassa tiedä vallan hyvin. Isäntä oli 4 viikkoa työmatkalla huhtikuussa, ja iltaisin kun oli omaa aikaa, niin en jaksanut enää ottaa konetta käteen. Eikä kyl mitenkään hirveästi oo tullut otettua järkkärillä kuvia. Tabletti kulki ahkerasti mukana, ja niiden kuvien laatu ei oo kaikkein paras. Mut nyt minäkin olen päässyt nykyaikaan, ja sain äitienpäivälahjaksi älypuhelimen. Jos sitten sen kanssa sais tehtyä ahkerammin päivityksiä.
Isäntä lähti taas reissuun (olihan hän jo 1,5 viikkoa kotona), mut kerkes sentään olemaan meijän seurana vapun ja äitienpäivän.


Vaikka isäntä onkin ollut pois, niin onhan asiat täällä vähän edes edennyt. Puutarhaan sain tilattua multaa, ja tein pikapikaa siskolta pelastetuille pioneille kukkamaan.


Kukkamaan etureuna on hienosti tehty jätelaudoista, mut ajaa asiansa sen aikaa kun tarvitsee. Joku päivä sitten tehdään kunnon muuri siihen. Joko muurikivillä tai sitten ihan harkoista valetaan muuri joka sitten rapataan. Kukkamaahan meni "muutama" kottikärryllinen multaa, ja silti se jäi matalemmaksi mitä meinasin. Ajatuksena oli että takana oleva alapihan tie jäisi peittoon, mutta taitaa se peittyä näinkin ihan hyvin. Kiven toisella puolella on aika pitkä pätkä mihin tehdän sit "joskus" toinen peittokukkamaa.

Istutuksen jälkeen otettu kuva

Hyvin pionit kesti muuton. Melkein 2 viikkoa olivat laatikoissa, jossa kasvoivat kohisten. Ja istutuksen jälkeen ovat kasvaneet huimasti, ja uusia alkuja tulee vielä mullan alta. Onnistunut siirto siis.


Vähän jotain muutakin oon tehnyt pihassa. Nämä kivet olen kaivanut esiin mullan, oksien, lehtien ja sammaleiden alta, ja odottavat nyt kaivinkonetta. Kuinka moni kivi lähtee uuteen paikkaan? Kaivinkoneen jälkeen kivenkolot saa kivikkokasveja koloihinsa ja tasaiset alueet multaa ja ruohonsiemeniä.

Kaivinkone pitäisi tulla ensiviikolla, ja se saakin suuria muutoksia pihaan aikaiseksi. Rinne tullaan pengertämään, lapsille tehdään leikkialue (vihdoin) ja jotain muuta pientä vielä. Kaivinkoneen jälkeen pihahommat on taas vähän selkeempiä. Sitten tarvitaankin paljon multaa, multaa ja multaa.

Nauttikaa lämmöstä!