lauantai 29. maaliskuuta 2014

Talo on valmis ulkoa!

Nyt on miehet tehneet taloa 16. päivää ja talo on ulkoa valmis. Maalaus säitä vain odotellessa :) Ensi tiistaina on Jetta-talon loppukatselmus ja sit pitäis olla heidän hommat tehty. Sisällä sitten odottaakin iso urakka. Mutta mulle iso urakka odottaa pihalla! Jihaaa!!! Vihdoin saa ruveta laittaa pihaa. Olin eilen pojan kanssa puutarhamessuilla ja nyt on niiin paljon kukkasipuleita (ja syötäviä sipuleita). Ostin 25 liljan sipulia ja 50 gladioliuksen sipulia :D Eiköhän niiillä saa yhden isommankin kukkapenkin täytettyä.

Uusimmat kuvat talosta on tietenkin isännällä, tontilla (puuhommissa). Mutta tässä viikon vanhaa kuvaa. Katto oli silloin vielä hieman kesken.

                                      



Puutarhamessujen antia:

Ihana ja iso keinu!


Hauska idea nostaa kasveja ylemmäs, ei tarvii aina kykkiä maassa!


Trukkilavasta tehty salaattimaa. Pysyy ainakin rivit suorina!


Ihan mun värisiä tulppaaneja!


Kaikki lätäköt kiehtoo aina (sisälläni asuu pieni samakkofani)


Ihana tunnelma!


Ja viimeisenä tästä sain loistavan idean meille, että mistä tehdä meijän ja naapurin rajalle nopea ja halpa näkösuoja kesäksi. Raudoitusverkkoa ja verkkoon kasvamaan jotain nopeaa köynnöskasvia. Pääsee isäntä askartelemaan :D

Ihanaa kevätlauantaita teille! Täällä ainakin on mahtava sää!


perjantai 14. maaliskuuta 2014

Päivä kahdeksan!

No niin, nyt on kahdeksan työpäivää miehet puurtaneet tontilla, ja talo näyttää tältä:




Isäntä ja appiukko oli eilen koko päivän tekemässä polttopuita, ja näytti siltä et puukasa ei ollut huvennut juuri lainkaan. Ei tarvii kyllä muutamaan vuoteen tehä polttopuita, sitten kun nuo on pilkottu. Noista kyllä riittää :) 
Ens yöks on luvattu lumisadetta. Ja nyt toivonkin että sitä ei tulis paljonkaan. En tiiä kuinka paljon aluskate sitä kestää. Tiistaina tulee kattotiilet. Et sen jälkeen kun ne on paikalla, niin säällä ei ole oikeestaan enää mitään väliä.

Sisältä ei oo pahemmin tultu otettua kuvia, kun siellä on niin sekavaa. On tukilautoja, keskeneräisiä seiniä, trukkilavoja tms. Mut kävin mä sentään tänään ekan kerran yläkerrassa!

Mukavaa viikonloppua!!



tiistai 11. maaliskuuta 2014

Aluskate

Uusi viikko on pyörähtänyt taas vauhdilla käyntiin, ja työmiehet on ahkerasti tehnyt hommia. Eilen ja tänään on tehty terassia ja kattoihin on laitettu aluskate. Tiilet tulee ensi viikolla ja sitten talo alkaakin olemaan aika valmiin näköinen :)
Itse en ole tänään ja enkä eilen tontilla käynyt, vaan oon sairastanut flunssaa, mutta onneks oon jo voiton puolella.
Sunnuntaina kävelin tontilta lapsuudenkotiini kauheessa tuulessa. Matkaa on sen 5 km, ja matka taittui rattaita lykkien 50 minuutissa. Kovasti matkalta yritin bongailla kevään merkkejä, mutta ainoat selkeät merkit oli ihanan valkoiset pajunkissapuskat!



Terassia!

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Nuotiomakkaraa!

Ystäväperhe kävi tänään katsomassa meijän "kartanoa" (niin kuin siskon mies oli sanonut). Nuotio tietenkin sytytettiin ja paistettiin makkaraa. Oi kun oli taas herkkua. Sällikin veti kaks makkaraa. On se semmonen makkarapoika. Jälkkäriks vielä tietenkin kaffetta ja pullaa. Oli kyl tosi kiva ilta!
Tontil tuuli ihan järjettömästi, mut onneks meijän nuotiopaikal tuuli ei sovi. Siel oli ihana nauttii herkuista. Tuulta uhmaten vielä vedettin kevytpeitteitä lautakasojen ja villojen päälle, kun on viikonlopuksi sadetta luvattu. Onneks meitä oli monta laittamassa painoja kasojen päälle, tuuli oli huimaa. Kevät kyl tulee kohisten, kun vasta seitsemältä tuli pimeää.


keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Päivä kolme!

Tänään en itse käynyt tontilla, mutta isäntä toi töistä tullessaa ihania kuvia. Ihanan nopeasti tuo ulkomuoto mutoutuu :)

Välipohjan POSI-palkit paikallaan, ja sinne on jo laitettu tarvittavia LVI tms. putkia.


Julkisivu tielle päin.

Pääty, johon tulee keittiö ja ruokailutila ja yläkertaan meijän makkari.

Julkisivu pihalle päin.

Tässä tämä meijän sauna!

<3


tiistai 4. maaliskuuta 2014

Päivä kaksi!

Tänään on hommat jatkuneet tontilla. Pikkuhiljaa meijän koti alkaa näyttää talolta!




Tekis mieli kiivetä istumaan tuonne kurkihirren päälle!

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Nyt alkaa talo hahmottua!

Tänään aamulla on alkanut tohina tontilla. Jetta-talon miehet on tullut Jyväskylästä laittamaan meijän taloa pystyyn. Kuulemma viihtyvät meijän nurkissa 4 viikkoa :)

Tässä ensimmäisiä kuvia talosta, olkaa hyvät!